Ace Magazine
Image default
Bedrijven

De meest voorkomende vloerschade en hoe het te vermijden

Je vloer krijgt het nogal flink te verduren, aangezien je hier elke dag op loopt en je hierop ook elke dag gebruik maakt van de meubels die je erop hebt gezet. Daarom is het ook niet gek om je voor te stellen dat vloeren schade kunnen oplopen in de loop van de tijd. Wat voor schade het meest voorkomt, is ook sterk afhankelijk van de vloersoort die je hebt. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten vloerschade en hoe je ze het beste kan vermijden.

Schade door water

Bij houten vloeren of laminaat moet je vooral uitkijken voor waterschade. Dit water kan komen vanuit een gesprongen leiding of een lekkage, maar het kan ook voortkomen uit een slecht gelegde vloer. Zodra vocht in het hout trekt, kan het hout gaan buigen of verschuiven. Hierdoor kan er nog meer water tussen de boven- en de ondervloer komen, waardoor het probleem alsmaar erger wordt. De beste manier om jezelf en je vloer te behoeden van dit soort vloerschade, is om regelmatig te checken op enige lekkages of gesprongen leidingen. Zolang deze er niet zijn, zal de kans op waterschade ook nihil zijn.

Schade door krassen verminderen met vloerglijders

Een andere soort schade, die voornamelijk vervelend is voor het oog, is krasschade. Deze krassen kunnen veroorzaakt worden door losliggend zand of vuil in huis, of door het schuiven van stoelen en tafels. Voor dit eerste is er geen duidelijke oplossing, omdat zand en vuil altijd je huis wel binnenkomt. Daarom is het belangrijk dat je voldoende stofzuigt en ook je schoenen afborstelt, zodra je binnenkomt. Voor het tweede is er gelukkig wel een simpele oplossing, namelijk het gebruik van vloerglijders of viltjes. Deze plak je onder de poten van je meubels, waardoor je krassen gegarandeerd zult verminderen.

 

https://review-pagina.nl/

Gerelateerde artikelen

Heart of Language: snel en gemakkelijk Chinees leren Den Haag

Kunststof Forte biedt een zeer breed scala aan mogelijkheden

Mag jij dit jaar een groepsuitje organiseren?