Ace Magazine
Image default
Bedrijven

De ideale naam voor jouw hond

Het kan soms lastig zijn om de naam voor de hond te bedenken. Nou ja, misschien is het bedenken van de naam nog niet het moeilijkste, maar om in het gezin er overeenstemming te vinden. Wat het probleem ook is, er zijn altijd wel wat dingen om te bekijken om de keuze makkelijker te maken.

De klank

Is iedereen in het gezin al aan bod gekomen? Allemaal al leuke namen ingebracht voor de hond? Maar, wie kijkt er eigenlijk naar wat fijn is voor de hond zelf? Het is wellicht handig dat de hond snel en makkelijk zijn of haar eigen naam kan horen. Dan is het slim om te kiezen voor namen die beginnen met scherpe medeklinkers. Die klanken horen ze over het algemeen beter, omdat ze hoogfrequente geluiden erg goed kunnen horen. Dus denk daarbij aan een naam als bijvoorbeeld Charlie of Simba.

Naam veranderen

Bij een hond uit het asiel is het soms even lastig. Heeft jouw hond al een naam? Maar, vind je die niet mooi? Dan kun je de naam een beetje veranderen. Zorg er wel voor dat het ritme en de klank wel wat op elkaar lijkt. Dan kun je bijvoorbeeld van een naam als Misty wel Messi maken. Klinkt een stuk beter, nietwaar?

Geef niet dezelfde naam als de voorganger

Is de vorige hond overleden en is er nu een nieuwe hond? Kies dan voor een naam die er niet op lijkt. Zo krijgt de hond een eigen identiteit. Dat geeft ook het signaal af, dat je een hond niet zomaar kunt inwisselen.

Dierenarts Helmond

Na de keuze voor de naam, wordt het tijd voor een keuze voor een dierenarts in Helmond of elders. Het voordeel van een goede dierenarts in Helmond of elders (daar waar jij woont), is dat je mogelijk jouw hond beter gezond houdt. Wanneer je hond bepaalde inentingen moet krijgen kun je bij de dierenarts terecht. Dat is natuurlijk heel fijn, lang leven met een mooie naam!

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/dierenarts-helmond/