Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Cryptocurrency kopen?

Welke cryptocurrency kopen in 2018?

Welke cryptocurrency kopen in 2018? Dat is de vraag waar heel veel mensen mee rondlopen. De ontwikkeling van de digitale muntsoorten gaat ineens zo snel, dat het direct ook een stuk lastiger is geworden om op een goede manier een keuze te maken. Je zal dan in ieder geval kennis van de verschillen en overeenkomsten tussen de munten moeten kennen. Daarmee zorg je er immers voor dat je weet welke je uiteindelijk moet kiezen. Dit lijkt heel lastig, maar met wat basiskennis kan je al een flink eind op weg worden geholpen. Let daarom op de volgende zaken.

Beleggen

Welke cryptocurrency moet je kopen in 2018 als je wilt beleggen? Dit is waarschijnlijk de vraag die voor de meeste mensen zal gelden. Het is immers zo dat vooral gebleken is dat een aantal van deze digitale munten enorm veel waard zijn geworden. Denk bijvoorbeeld aan de koers van bitcoin. Die loopt tot in de duizenden euro’s. Daardoor is het dus zo dat wie slim inkoopt en verkoopt er flink rijk van kan worden. In dat geval is het slim om uit te zoeken welke cryptomunten nu relatief goedkoop zijn, maar wel de potentie hebben om snel veel waard te worden.

Als betaalmiddel

Welke cryptocurrency kopen in 2018 als je een betaalmiddel zoekt is een andere vraag die speelt. De digitale munten werden ooit ontworpen om te dienen als vervanging voor het geld- en bankensysteem. Daardoor is het dus langzaam maar zeker steeds beter mogelijk om allerlei betalingen te doen met deze munten. Wel is het dan natuurlijk goed om te weten welke munten hier het best geschikt voor zijn. Het is bijvoorbeeld essentieel om te weten welke munten relatief betaalbaar blijven zodat er gewoon betalingsverkeer mee kan worden gedaan. Dit is een ontwikkeling die nog enige tijd zal voortduren. Neem hier dus de tijd voor.

Zekerheden

Ook als je zekerheden zoekt is de vraag welke cryptocurrency je kopen moet in 2018 goed te beantwoorden. Dan kies je natuurlijk voor de bekende varianten die hun waarde al bewezen hebben. Bitcoin is dan de bekendste. Gevolgd door ether, neo, ripple en ook bitcoin cash. Deze laatste is een afsplitsing van de originele bitcoin. Het kan dus lonen om in één van deze varianten te investeren wanneer je cryptogeld wilt gaan kopen. Natuurlijk is het wel zeer belangrijk om goed over deze keuze na te denken voordat je deze definitief maakt. Zet de zaken goed op een rij.

Niet inwisselbaar

bedenk je ook dat het antwoord op de vraag definitief is. Wanneer je weet welke cryptocurrency je moet kopen in 2018, dan moet je daar ook bij blijven. De munten zijn bijvoorbeeld niet onderling inwisselbaar. Wil je andere cryptovaluta gaan gebruiken, dan zal je die apart moeten kopen. Die reken je dan af met de currency die je al hebt, of gewoon weer met euro’s zoals je bij je eerste aankoop deed. Let hier dus wel goed op. Het zijn weliswaar allemaal digitale munten, maar elke munt is wel anders. Vergelijk dit met de vele verschillende nationale munten die er vroeger in Europa waren.

https://cryptokopen.nl/cryptocurrency/