Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Hoe moet u een tuin egaliseren?

Een tuin egaliseren is een lastige en vaak een zware klus. Het is daarnaast van groot belang dat het egaliseren van een tuin op de juiste manier gebeurt. Wanneer het egaliseren van een tuin namelijk niet op de juiste manier gebeurt dan kan dat in de toekomst voor allerlei problemen gaan zorgen waar niemand op zit te wachten. Het is dan ook een afweging of u het egaliseren van uw tuin zelf gaat doen of dit op een professionele manier laat doen en daar bijvoorbeeld een hoveniersbedrijf voor inhuurt. Die keuze is uiteraard aan u maar het is is zeer aan te raden om voor het egaliseren van uw tuin een hoveniersbedrijf of een andere specialist in te huren.

Stappenplan voor het egaliseren van een tuin

Wanneer een tuin geëgaliseerd gaat worden dan zal dat gebeuren aan de hand van een strak stappenplan. Ook een hoveniersbedrijf zal dit stappenplan aanhouden dus wanneer u toch van plan bent om zelf uw tuin te egaliseren dan is het aan te raden om dit stappenplan aan te houden.

De tuin leeghalen

Wanneer de tuin geëgaliseerd moet worden dan zal de tuin logischerwijs eerst leeggeruimd moeten worden. In ieder geval de plekken die geëgaliseerd moeten worden zullen helemaal leeggeruimd moeten worden. Dat houdt in dat alle beplanting, bomen, struiken en ander tuinafval verwijderd zal moeten worden. Let ook op dat alle wortels die nog in de grond zitten verwijderd worden omdat er anders verzakkingen kunnen ontstaan.

De tuin egaliseren

Zodra de tuin leeg is kan het egaliseren van de tuin beginnen. Allereerst zal het te egaliseren gebied gemarkeerd moeten worden en zal met behulp van paaltjes en een draad de hoogte van het niveau aangegeven worden. Het is daarbij belangrijk dat de afstand tussen de grond en het draad overal gelijk is zodat de grond straks waterpas recht is.

Zodra de grond overal gelijk is kan de nieuwe aarde toegevoegd worden en wordt de aarde met behulp van een hark overal gelijkmatig verdeeld. De grond kan vervolgens aangestampt worden waarna weer overal met een waterpas wordt gecheckt of de grond overal even hoog is. Tot slot zal de grond moeten rusten alvorens de grond bestraat kan worden of er een nieuw gazon aangelegd kan worden.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/tuin-egaliseren/