Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

De generatie badkamer van Hansa

De levensloopbestendige badkamer wint met rasse schreden terrein en wordt steeds belangrijker voor de diverse badkamerfabrikanten waaronder de Hansa badkamerkranen voor het bad, de douche, de wastafel thuis maar ook voor de industrie en de medische sector. Door hier voldoende rekening mee te houden en ook badkamerkranen in de lijn van het gebruik door meerdere generaties te ontwikkelen speelt Hansa in op deze vraag. Hansa combineert hoogwaardige esthetiek met functioneel comfort om autonomie in de persoonlijke verzorging tot op hoge leeftijd mogelijk te maken. Het belang van dit thema komt tot uiting in het Hansa product: We hebben onze portfolio opgewaardeerd op dit gebied, aangevuld met innovatieve producten die specifiek zijn ontworpen voor gebruik in de levensloopbestendige badkamer.

Hansamedipro wastafelkranen

De kranenserie Hansamedipro werd ontworpen in samenwerking met de Duitse Vereniging voor nieuwe ergonomie en is dan ook verkrijgbaar met drie verschillende bedieningshendels. Deze zijn ook, indien nodig, nog achteraf te wisselen zodat ook veranderende omstandigheden flexibel opgevangen kunnen worden. De kranen uit de serie Hansamedipro van Hansa hebben het RAL keurmerk voor ‘toegankelijkheid’ toegekend gekregen. Dit label geeft aan dat de toegankelijkheid van objecten, producten en diensten die beschikbaar worden gesteld voldoen aan hoge en duidelijk omschreven kwaliteitscriteria. Deze barrièrevrijheid ziet men de vormgeving van de Hansa Hansamedipro kranen niet onmiddellijk aan. Het blijft een badkamerkraan met een frisse uitstraling die perfect past in elke moderne badkamer.

Hansamedijet Flex handdouche

De handdouche Hansamedijet Flex overtuigd met een nieuw gebruiksconcept. De douche kan gebruikt worden op twee manieren: Voor het zelf douchen door de handpalm onder de ergonomische beugelgreep te duwen, een bediening die ook in de ouderenzorg en bij beperkte mobiliteit gemakkelijk toegankelijk is. Maar ook het douchen van iemand anders – zoals een kind – u houdt de douchekop naar beneden met het handvat. Hij kan 360 graden worden gedraaid, zodat de douchekop altijd naar beneden gericht kan zijn en er geen waterspetters in ongewenste richtingen door de badkamer gaan.

Hansaconcerto contactloos

Ook nieuw in het Hansa assortiment, de infraroodkranen Hansaconcerto met sensor die perfect passen in de levensloopbestendige badkamers omdat ze gemakkelijk, veilig en hygiënisch in de omgang zijn. In openbare toiletten worden dergelijke infraroodkranen al veel langer toegepast maar de voordelen van het contactloos bedienen wordt ook steeds meer gewaardeerd in de particuliere sector. Vanwege het zachte afgeronde design, integreert de Hansaconcerto harmonieus in elke stijl van badkamer, waarbij modern en tijdloos in deze context wel het meest passend zou zijn. De bewustwording van de behoefte aan levensloopbestendige badkamers is naar de inschatting van Hansa voldoende bekend bij architecten, projectontwikkelaars, aannemers en installateurs. De vraag naar dergelijk geplande badkamers dient te worden opgenomen in het ontwerp. Het onderwerp heeft tevens een groot potentieel op het gebied van het renoveren van badkamers. Hier dragen de Hansa badkamerproducten uiteraard ook aan bij en om deze reden zijn de Hansa kranen dan ook veelvuldig terug te vinden op de website van Sani-bouw over badkamer verbouwen en het ontwerpen ervan.

 

http://www.sani-bouw.nl/