Transparant led scherm

Transparant led scherm

  • oktober 4, 2019
  • 0 comments

Een transparant LED scherm, biedt vele mogelijkheden als u een winkel heeft en niet te veel daglicht wilt laten wegnemen door het LED scherm. Een normaal led scherm heeft een dichte kast waar de voedingen en ontvangstkaarten in zitten. Deze is geheel gesloten, ook voor de veiligheid, en laat dus geen licht door. Een groot nadeel als u het led scherm in de showroom neerzet. U wilt immers ook dat bezoekers die langs uw winkel lopen in uw winkel kunnen kijken. Dan is de keuze voor een transparant led scherm een logische.

Hoe werkt een transparant led scherm

Een transparant led scherm werkt eigenlijk hetzelfde als een normaal led scherm. Het enig verschil is dat de leds in strookjes zijn opgedeeld. Het zijn dus eigenlijk allemaal leds in een horizontale lijn. Op een heel smalle PCB gemonteerd. Daar tussen deze strookjes ruimte open te laten kan je er dus tussendoor kijken. Deze transparante led schermen, ook wel mesh schermen genoemd, zijn er in verschillende afmetingen. Zo hebben sommige een 40% transparantie en andere gaan wel tot 80% transparantie. Vaak zie je dat deze schermen horizontaal meer leds hebben dan verticaal. In de beschrijving ziet u dan ook vaak 2 pixelgroottes staan. Nu weet u waarom.

Kwaliteit transparant led scherm

Ook bij transparante led schermen zie je verschillende gradaties in kwaliteit. Zeker bij deze schermen dient u er goed op te letten welke kwaliteit de onderdelen hebben. Omdat de leds in strips zijn gemonteerd zijn deze ook een stuk flexibelere. Bij een lagere kwaliteit zal dit snel zorgen voor het uitvallen van leds.

Als u eens een transparant led scherm wilt zien of er meer informatie over wilt dan heeft u hier een link naar een professionele leverancier.

https://www.optisite.nl/