Ace Magazine
Image default
Mode en Kleding

5 handige tips voor het kopen van handgemaakte zilveren sieraden online

Echte handgemaakte zilveren sieraden zijn in alle opzichten bijzonder, juist omdat ze zo uniek zijn. Of je nu prachtige handgemaakte exemplaren aan je sieradenkistje wilt toevoegen of aan het shoppen bent voor een uniek cadeau. Er zijn prachtige online sieraden webshops voor handgemaakte kettingen, ringen, oorbellen, mala’s, hangers en armbanden. Hieronder vijf handige tips voor het kopen van handgemaakte sieraden online voor een bijzondere koopervaring.  

 

1. Begin met het zoeken van een betrouwbare sieraden webshop. En verwar hierbij niet de commercieel vervaardigen sieraden met handgemaakte zilveren sieraden. Handgemaakte sieraden zijn vervaardigd door ambachtslieden die bijzonder trots zijn op hun werk. Doordat de sieraden met de hand gemaakt zijn is elk sieraad uniek zodat je zeker weet dat je een bijzonder juweeltje in handen hebt. 

 

2. Maak gebruik van maatwerk. Als sieraden toch met de hand worden gemaakt, dan kan het helemaal naar jouw wensen worden aangepast. Denk hierbij aan de lengte van de ketting tot aan het soort edelsteen die je in je nieuwe ring of hanger wenst. Op die manier krijg je het sieraad van je dromen, in precies de juiste maat. 

 

3. Meet zorgvuldig. Als je een sieraad helemaal speciaal voor jou op maat laat maken, kunnen deze sieraden over het algemeen niet worden geretourneerd. Het is daarom erg belangrijk om de goede maten door te geven zodat je zeker weet dat het handgemaakte sieraad aan je wensen voldoet.  Uiteraard zijn er ook sieraden webshops die handgemaakte sieraden verkopen die niet meer aangepast kunnen worden. De ambachtslieden of edelsmeden hebben al een prachtig ontwerp gemaakt en kan om die reden niet meer worden veranderd. Deze sieraden kunnen natuurlijk gewoon geretourneerd worden mocht de maat niet goed zijn.  Maar om teleurstelling te voorkomen is het ook bij deze handgemaakte sieraden belangrijk goed te meten. Het is toch fijn als de ring die je besteld hebt in één keer past of de ketting die je zo mooi vindt de goede lengte heeft. Bij goede sieraden webshops staan de maten van de handgemaakte sieraden duidelijk aangegeven en is er een tabel met de ringmaten voorhanden.  

 

4. Doe onderzoek naar de edelstenen die je wilt. De beste online sieraden webshops hebben een schat aan informatie over edelstenen. Kijk naar de kleuren die je mooi vindt en of de edelstenen natuurlijk zijn of synthetisch. Wellicht ben je op zoek naar een edelsteen met een speciale betekenis of naar een geboortesteen. Struin de handgemaakte sieraden webshop af, op zoek naar jouw favoriete edelsteen. 

 

5. Investeer in een écht handgemaakt zilveren sieraad. Zilveren sieraden zijn prachtig, maar alleen als het echt zilver is. Wil je een handgemaakt sieraad online bestellen, let dan goed op dat het sieraad van het eerste gehalte zilver (.925 of 92.5% zilver) is gemaakt. Wanneer je in een handgemaakt zilveren sieraad investeert, koop je niet alleen een uniek juweeltje, maar waarschijnlijk een erfstuk voor toekomstige generaties.

https://www.wereldsejuwelen.nl

Gerelateerde artikelen

Zilveren ringen

Het verschil tussen oogheelkunde en optometrie

Modebloggers in het buitenland