Ace Magazine
Image default
Management

Financieringsvormen voor gevestigde ondernemers

Verscheidene ondernemingsfinancieringen

Er bestaan voor de ondernemer diverse financieringsvarianten waar hij of zij uit kan kiezen. Financiering kan in de vorm van een bedrijfshypotheek zijn, leasing, sale-and-lease-back, leverancierskrediet, factoring, een reguliere bedrijfslening etc..

Het zakelijk krediet in pure vorm

Bij het zakelijk krediet deponeert je bank op jouw zakelijke rekening een geldsom. De hoogte van het bedrag is variabel en onderling overeengekomen. Wanneer je een dringende behoefte aan geld hebt op enig moment, onvoorzien, kan je het van die som opnemen. Je bent dus volledig vrij in opnames, hoeveel en wanneer. Uiteraard is het maximale bedrag wat je kan opnemen in de onderlinge overeenkomst bij start bepaald. Zakelijk krediet is dus geschikt als je vrij wil zijn in tijdstip van opnames. Zodoende is het mogelijk om investeringen te verrichten waar je eerst het geld niet voor had.

De zakelijke lening als oplossing voor vaste geplande investeringen

Daarnaast kan je een zakelijke lening aanvragen. Bij een zakelijke lening wordt er direct een vaste geldsom op je zakelijke rekening gestort. Deze vorm is geschikt voor grote eenmalige investeringen in (nieuwe) activa of uitbreidingsinvesteringen. Deze vorm kent in principe een maximale looptijd van 5 jaar en dus dien je deze lening ook binnen deze looptijd in te lossen. De interest staat bij de banken en fintech kantoren vast voor deze gehele duur.

Factoring/debiteurenfinanciering

Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering. Een ondernemer draagt zijn facturatie en debiteurenrisico over aan een gespecialiseerd bedrijf, de factoringmaatschappij. In ruil voor een vergoeding aan dit bedrijf ontvangt de ondernemer direct zijn geld. Hij hoeft dus niet te wachten totdat zijn facturen zijn betaald. De opdrachtgever kan er ook voor kiezen het debiteurenbeheer en incasso geheel uit te besteden aan de factor, waardoor de gehele debiteurenadministratie wordt overgenomen door de factor. De vergoeding daarvoor betreft een percentage van de omzet.

Sale-and-lease-back van activa

Sale and leaseback is een ideale constructie waarbij u als eigenaar van een (bedrijfs)pand uw eigendom verkoopt en direct weer terug huurt. U kunt zo gebruik blijven maken van het pand en beschikt daarnaast over kapitaal om te kunnen voorzien in een eventuele investeringsbehoefte. Kopers bij sale and leaseback constructies hebben een goede deal omdat ze een pand kopen dat gelijk weer verhuurd wordt en een huurder direct voor een maandelijkse cashflow zorgt.

Een zakelijke financiering aanvragen in ons netwerk

Wil je een zakelijke financiering aanvragen of wil je eerst advies hierover, dan kan je contact met ons opnemen. Wij ondersteunen je volledig van completeren van het dossier tot aan de daadwerkelijke financiering. Dit is geheel kosteloos. Je bent ons pas een vergoeding verschuldigd zodra je de zakelijke financiering ook daadwerkelijk hebt ontvangen.

Maak ook gebruik van ons netwerk. We hebben als relaties vele financiers met soepele acceptatiecriteria. Voor jouw specifieke aanvraag van een zakelijke financiering gaan we aan de slag om de beste offerte voor je te regelen.

Je kan ons dus ook inschakelen voor een zakelijke lease, bedrijfshypotheek of zeldzame vormen van bedrijfsleningen of constructies. Kijk op onze site voor meer info of kom langs op ons kantoor om vrijblijvend je mogelijkheden te bespreken.

https://www.bedrijvenfinanciering.nl

Gerelateerde artikelen

10 prijsstrategieën in de hotelindustrie

Met uw ondernemingsplan naar de bank

Administratie Assen