Acemag

Waarom het belangrijk is regelmatig de tandarts te bezoeken

Ja. Alle kosten omtrent zorg en ziektekosten blijven maar stijgen. Waar je vroeger met gemak twee keer per jaar naar de tandarts ging voor controle, beginnen nu de twijfels toe te slaan. Is het wel echt nodig om elk half jaar op controle te komen? Voor je het weet wordt er weer van alles schoongemaakt en loop je met een lege portemonnee de deur uit. Doordat mensen steeds minder te besteden hebben, wordt er vaak als eerst bezuinigd op de aanvullende tandartsverzekering. Stop, hieronder lees je waarom het belangrijk is om dit niet verstandig is.

Voorkomen is beter dan genezen

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen, want mondproblemen worden het beste verholpen als je regelmatig op controle komt. De tandarts kan goed inschatten waar jouw mond behoefte aan heeft en kan zo ook diverse klachten voorkomen. Doordat ons gebit veel te verduren krijgt, is het goed als er regelmatig op gaatjes en de conditie van je tandvlees wordt gecontroleerd. Je gebit gebruik je je hele leven dus het is net zoals andere onderdelen in je lichaam belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan.

Behandeling

Waar wordt er nu precies allemaal opgelet bij een periodieke controle? Allereerst controleert de tandarts je tanden en kiezen voor eventuele gaatjes. Mocht je vullingen en/of kronen hebben wordt hier ook naar gekeken. De conditie van je tandvlees is ook belangrijk, en daarna wordt ook je tong en lippen gecheckt op eventuele afwijkingen. Dit zijn vaak dingen die je zelf niet goed kunt achterhalen en daarom belangrijk dat je hier door een tandarts naar laat kijken. Tandarts IJburg helpt je graag om het gebit gezond te houden. Vanuit deze controle kan er worden gekeken of je mond behoefte heeft aan een preventie-assistent of een mondhygiënist.

Vergoedingen

Bij kinderen tot 18 jaar zitten de kosten voor de tandarts vaak in de basisverzekering en daarvan worden de meeste kosten vergoed. Dit zijn vaak behandelingen als periodieke controle, maar ook het verwijderen van tandsteen en fluoride behandeling. Voor volwassenen daarentegen valt tandartszorg vaak buiten het basispakket. Het is belangrijk om zelf goed in te schatten of je het nodig vindt om een extra verzekering van de tandarts af te sluiten. Mocht je van jezelf al weten dat je een zwak gebit hebt, dan is het zonde om deze extra verzekering niet te nemen. Belangrijk om dit dus even goed uit te zoeken.