Naast de EHBO cursus in Den Haag ook een reanimatietraining volgen

Om iemand echt goed te kunnen helpen bij een ongeval, of wanneer iemand plotseling onwel wordt, is het aan te raden om naast uw EHBO cursus in Den Haag ook een reanimatietraining te volgen. Het is cruciaal om binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand hulp te bieden. Leer een hartstilstand te herkennen door het bewustzijn en ademhaling te controleren, hoe de hulpdiensten gealarmeerd kunnen worden en uiteraard hoe u het slachtoffer reanimeert door het beademen en het toepassen van een hartmassage. BHV Zuid-Holland beschikt over zeer ervaren instructeurs met een professionele ambulance-achtergrond en verzorgt reanimatiecursussen in omgeving Den Haag. Naast het reanimeren met en zonder AED wordt de stabiele zijligging en wat te doen bij verstikking behandeld. Tijdens de training wordt er vooral veel geoefend. Een reanimatietraining is geschikt voor iedereen die nog geen ervaring heeft met reanimeren of naast een EHBO cursus in omgeving Den Haag ook meer kennis van reanimatie op wil doen.

EHBO cursus aan kinderen in omgeving Den Haag

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit geldt voor volwassenen, maar nog meer voor kinderen. Dat is waarom er speciaal voor kinderdagverblijven, jeugdzorg- en onderwijsinstellingen een EHBO cursus gericht op kinderen tot 12 jaar te volgen is in Den Haag. Ook wanneer u gastouder bent, is het aan te raden om de EHBO cursus in Den Haag te volgen. Verschillende instanties zoals Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen hebben aan gastouders de eis gesteld dat zij vanaf 1 januari 2010 in het bezit moeten zijn van een EHBO certificaat. Onderwerpen die behandeld worden zijn bijvoorbeeld stoornissen in de ademhaling en in het bewustzijn, koortsstuip, hersenschudding, uitdroging, ernstige bloedingen, bloedneus, tand- en oogletsel, kleine ongevallen, brandwonden en vreemde voorwerpen in neus, mond, oor of huid. Bij BHV Zuid-Holland krijgt u op een levendige manier les van professionele instructeurs. BHV Zuid-Holland beschikt over een opleidingscentrum met een tiental realistische trainingsruimtes. Zo kan er op een realistische manier geoefend worden.

Als bedrijf is naast een EHBO cursus in omgeving Den Haag ook een ontruimingsoefening van belang

Ten behoeve van veiligheid is het voor bedrijven verplicht om jaarlijks een ontruimingsoefening uit te voeren. Op deze manier weten alle medewerkers exact wat ze moeten doen indien het gebouw moet worden ontruimd. Een BHV- ontruimingsoefening kan bij BHV Zuid-Holland zowel kleinschalig als groot opgezet worden. Om het zo realistisch mogelijk te laten lijken, zijn er naast brandinstructeurs ook ambulanceverpleegkundigen aanwezig. Een ontruimingsoefening verzorgd door BHV Zuid-Holland wordt altijd op maat gemaakt. Gaat het om een zorginstelling, kantoor of hoogbouw? En wat zijn de te verwachte risico’s? Bij een ontruiming dienen alle aanwezigen in het gebouw binnen 5 minuten buiten te staan. Na de oefening ontvangt u als bedrijf uitgebreid verslag van BHV Zuid-Holland waar zaken worden besproken zoals de omgang met de communicatiemiddelen, het gebruik van de vluchtwegen, de rol van de leidinggevende en uiteraard of de ontruiming op een juiste manier gecoördineerd is. Volg naast een ontruimingsoefening ook een EHBO cursus in omgeving Den Haag om te allen tijde goed te kunnen handelen in cruciale situaties.