Hoe magnesium uw slaap kan beïnvloeden!

De slaapbevorderende, stressverlagende, ziektebeschermende kracht van magnesium is een essentiële mineraal!

Mensen hebben vaak vragen over voedingssupplementen, vitamines en mineralen.

Het belang van magnesium, en het is een cruciale – en soms onderkende – rol in slaap en algehele gezondheid. Veel mensen profiteren van het verhogen van hun magnesiuminname, via voeding en supplementen. Het is niet ongewoon voor mensen, vooral vrouwen, om een ​​niet-optimale magnesiumwaarde te hebben.

Omdat magnesium zo’n wijdverspreide, cruciale rol speelt in het lichaam – het is een van de 24 essentiële vitamines en mineralen – kunnen lage magnesiumgehaltes veel van de lichaamsfuncties uit de weg ruimen en risico’s voor chronische gezondheidsproblemen veroorzaken.

Gezonde magnesiumspiegels beschermen de metabole gezondheid, stabiliseren de stemming, houden stress onder controle, bevorderen een betere slaap en dragen bij aan de gezondheid van hart en botten.

Weinig voedingselementen hebben meer invloed op het lichaam dan magnesium. Laten we eens nader bekijken hoe het handhaven van magnesiumniveaus uw slaap, evenals uw mentale en fysieke welzijn ten goede kan komen.

Wat is magnesium?

Magnesium is een essentieel mineraal, een van de zeven essentiële macromineralen die het menselijk lichaam in grote hoeveelheden nodig heeft. Het lichaam produceert geen magnesium. Het magnesium dat uw lichaam nodig heeft, moet afkomstig zijn van externe bronnen. U ontvangt magnesium via uw dieet.

Magnesiumrijk voedsel omvat:

 • Donkere bladgroenten
 • Zaden en noten, inclusief zonnebloem- en sesamzaad, cashewnoten en amandelen
 • Pompoen, broccoli en andere groenten
 • Peulvruchten
 • Zuivelproducten
 • Vlees
 • Onbewerkte volle granen
 • Chocolade
 • Koffie

  Magnesiumsupplementen kunnen ook een zeer snelle, gemakkelijke en effectieve bron van magnesium zijn,

  Ik geef de voorkeur aan Magsoothe en raad het regelmatig aan.

  Magnesiumgebrek komt veel voor bij volwassenen. Volgens schattingen krijgt bijna de helft van de volwassen mannen en vrouwen onvoldoende magnesium. Oudere volwassenen zijn gevoeliger voor magnesiumtekorten. Vrouwen lopen ook een hoger risico op een laag magnesiumgehalte, vooral met de leeftijd.

  Hoe werkt magnesium?

  Magnesium speelt een wijdverbreide rol in het menselijk lichaam en helpt vele essentiële functies te reguleren en te vergemakkelijken. Een van de belangrijkste rollen van magnesium is het mogelijk maken van een gezonde enzymfunctie. Magnesium is betrokken bij meer dan 300 verschillende enzymgerelateerde reacties in de lichaamscellen.

  Bovendien speel magnesium een rol in:

  • Speelt een sleutelrol in de energieproductie en activeert ATP, de energiemolecule die de lichaamscellen van brandstof voorziet
  • Reguleert het transport van calcium, kalium en andere essentiële mineralen, waardoor spieren en zenuwen goed kunnen functioneren en het hartritme behouden blijft
  • Regelt bloeddruk, cholesterolproductie en bloedglucosewaarden
  • Helpt botontwikkeling en beschermt tegen botverlies
  • Werkt als een elektrolyt, waardoor de vochtbalans in uw lichaam wordt gehandhaafd
  • Helpt bij het beheersen van het stress-responssysteem van uw lichaam en hormonen die stress verhogen of verminderen

  Voordelen van magnesium

  Met zo’n brede, uitgebreide rol in het functioneren van het lichaam, is het geen verrassing dat de voordelen van magnesium wijdverbreid zijn.

  Hier zijn enkele manieren waarop de wetenschap aangeeft dat magnesium uw gezondheid kan beschermen:

  Beter slapen. Slapeloosheid is een veel voorkomend symptoom van magnesiumtekort. Mensen met een laag magnesiumgehalte ervaren vaak onrustige slaap en worden vaak ‘s nachts wakker. Het handhaven van een gezond magnesiumniveau leidt vaak tot een diepere, meer gezonde slaap. Magnesium speelt een rol bij het ondersteunen van diepe, herstellende slaap door het behoud van gezonde niveaus van GABA, een neurotransmitter die de slaap bevordert. Onderzoek wijst uit dat aanvullend magnesium de slaapkwaliteit kan verbeteren, vooral bij mensen met een slechte slaap. Magnesium kan ook helpen bij slapeloosheid die verband houdt met het rusteloze benen syndroom van de slaapstoornis.

  Stressreductie en stemmingsstabilisatie. Magnesium verhoogt GABA, wat zowel ontspanning als slaap bevordert. Lage GABA-niveaus in het lichaam kunnen het moeilijk maken om te ontspannen. Magnesium speelt ook een sleutelrol bij het reguleren van het stress-respons systeem van het lichaam. Magnesiumtekort wordt geassocieerd met verhoogde stress en angst. Recent onderzoek geeft aan dat magnesiumgebrek de darmgezondheid negatief kan beïnvloeden en verband houdt met angstgedrag.

  Bezoek deze link voor meer informatie over slaapmiddelen

  Van supplementair magnesium is aangetoond dat het een stabiliserend effect heeft op de stemming. Van dit essentiële mineraal is aangetoond dat het effectief is bij het verlichten van symptomen van zowel milde tot matige angst en milde tot matige depressie.

  Bot gezondheid. Magnesium speelt een cruciale rol bij de botvorming en bij het handhaven van de botdichtheid. Het helpt het lichaam om effectief de bouwstenen van sterke botten te gebruiken, inclusief de voedingsstoffen calcium en vitamine D. De rol van magnesium voor de gezondheid van botten wordt met de leeftijd steeds duidelijker. Hogere magnesiuminname is gekoppeld aan grotere botdichtheid bij oudere mannen en vrouwen. Bij postmenopauzale vrouwen is aangetoond dat magnesium de botmassa verbetert.

  Cardiovasculaire gezondheid. Een van de belangrijkste taken van magnesium is het reguleren van de spierfunctie door het hele lichaam – en dat geldt ook voor de hartspier. In het lichaam helpt magnesium het hart een gezond ritme te behouden. Het helpt ook bij het reguleren van de bloeddruk en de productie van cholesterol. Hoge inname van magnesium in het voedingspatroon is gekoppeld aan aanzienlijk verminderde mortaliteit bij mensen met een hoog risico op hart- en vaatziekten.

  Magnesiumtekort is gekoppeld aan ongezonde ontsteking en verhoogde ontstekingsmarkers, waaronder C-reactief eiwit of CRP. Studies tonen aan dat volwassenen die onvoldoende magnesium krijgen, meer kans hebben op een hoger CRP-gehalte, een risicofactor voor hart- en vaatziekten.

  Bij mensen met hypertensie kan aanvullend magnesium de bloeddruk verlagen, volgens onderzoek. Magnesium is een effectieve bloeddrukverlager bij gezonde volwassenen met hoge bloeddruk en bij volwassenen met hypertensie en diabetes.

  Naast bloeddrukregulatie wordt magnesium gebruikt om andere cardiovasculaire aandoeningen te behandelen, waaronder:

  • Aritmie
  • Angina
  • Coronaire hartziekte
  • Cholesterol
  • Mitale klep prolaps

  Metabole gezondheid. Magnesium heeft een belangrijke functie bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en bij het metaboliseren van glucose in het lichaam. Hogere magnesiumgehaltes worden geassocieerd met een lager risico op type 2 diabetes. Lage magnesiumgehaltes in het lichaam zijn gekoppeld aan insulineresistentie. Onder mensen met diabetes type 2 heeft 25-38 procent ook een tekort aan magnesium, volgens onderzoek.

  Onderzoek toont aan dat extra magnesium de gevoeligheid voor insuline kan verbeteren bij mensen met diabetes met een magnesiumtekort. Eén studie toonde aan dat bij pre-diabetici zonder magnesiumtekort, magnesium de bloedsuikerspiegel verlaagt.

  Mensen met een hoge magnesiuminname hebben een lager risico op het metabool syndroom, een groep aandoeningen die het risico op diabetes en hart- en vaatziekten verhogen.

  Verlichting van pijn. Onderzoek wijst uit dat magnesium kan helpen bij pijnproblemen bij een aantal gezondheidsproblemen:
  • Extra magnesium kan helpen de pijnintensiteit te verminderen en de mobiliteit te verbeteren voor mensen met chronische lage rugpijn
  • Extra magnesium kan pijn en gevoelige punten (evenals depressie) verbeteren bij mensen met fibromyalgie. Laag magnesium lijkt de symptomen van fibromyalgie erger te maken.
  • Magnesiumtekort is gekoppeld aan hoofdpijn. Onderzoek suggereert dat aanvullend magnesium kan helpen bij het verbeteren van hoofdpijnpijn, ook bij migraine.

  Hulp bij PMS. Onderzoek wijst uit dat magnesium premenstruele symptomen kan verminderen, waaronder stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, angst en spanning en een opgeblazen gevoel.

  ADHD-symptomen. Onderzoek wijst uit dat kinderen met ADHD vaak een laag magnesiumgehalte hebben, met aanzienlijk hogere percentages dan kinderen in de algemene bevolking. Laag magnesium bij kinderen is in verband gebracht met impulsiviteit, onoplettendheid en hyperactief gedrag. Studies suggereren dat magnesium magnesium de hyperactiviteit kan verminderen en de cognitieve functie bij kinderen met ADHD kan verbeteren.

  Atletische prestatie. Magnesium speelt een belangrijke rol in spiergezondheid en energieproductie. Wat kan het voor fysieke prestaties doen? Sommige onderzoeken geven aan dat magnesium met magnesium de stressrespons op inspanning kan verminderen en rode bloedcellen en hemoglobine bij atleten kan verhogen. In een onderzoek naar triatleten werd het innemen van magnesiumsupplementen geassocieerd met snellere starttijden bij zwemmen, fietsen en hardlopen. Bij mensen die weinig slaap hebben, verbetert magnesium de inspanningstolerantie, volgens onderzoek.

  Magnesium: wat te weten
  Raadpleeg altijd uw arts voordat u begint met het nemen van een supplement of wijzigingen aanbrengt in uw bestaande geneesmiddelen en supplementroutine. Dit is geen medisch advies, maar het is informatie die u kunt gebruiken als gespreksaanzet met uw arts bij uw volgende afspraak.

  Magnesium dosering

  De volgende doses zijn gebaseerd op hoeveelheden die zijn onderzocht in wetenschappelijke studies. Over het algemeen wordt aanbevolen dat gebruikers beginnen met de laagste voorgestelde dosis en deze geleidelijk verhogen als dat nodig is.

  Voor algemene gezondheid, slaap, stress: 100-350 mg per dag. De individuele dosering zal variëren en kan sterk variëren, afhankelijk van het magnesiumniveau van een individu.

  Mogelijke bijwerkingen van magnesium

  Magnesium wordt over het algemeen goed verdragen door gezonde volwassenen. Mogelijke bijwerkingen zijn een opgeblazen gevoel, diarree, maagklachten, misselijkheid, braken.

  Zeer grote doses magnesium kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken, waaronder: lage bloeddruk, onregelmatige hartslag, mentale verwarring, veranderingen in ademhaling, coma en overlijden.

  De volgende mensen moeten een arts raadplegen voordat ze een magnesiumsupplement gebruiken:
  • Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven

  • Mensen met bloedingsstoornissen

  • Mensen met een hartblok

  • Mensen met nierproblemen

  Er zijn aandoeningen die gepaard gaan met hogere risico’s op magnesiumtekorten, waaronder alcoholisme en diabetes. Er zijn ook omstandigheden die de hoeveelheid magnesium die het lichaam absorbeert, kunnen verminderen, waaronder:
  • Inflammatoire darmziekte
  • Diabetes die niet goed onder controle is
  • Maaginfecties
  • Immuuncondities

  Magnesium interacties

  Dit zijn veelgebruikte Geneesmiddellen en supplementen die wetenschappelijk geïdentificeerde interacties met magnesium hebben. Mensen die deze of andere Geneesmiddellen en supplementen nemen, moeten een arts raadplegen voordat ze magnesium als supplement gaan gebruiken.

  Interacties met Geneesmiddellen
  • Antacida
  • Antibiotica
  • Antistollingsmiddelen
  • Bifosfonaten (Geneesmiddelen die botdichtheid behandelen)
  • Digoxine, een Geneesmiddel dat hartfalen en atriumfibrilleren behandelt
  • Gabapentine, een middel tegen convulsies en anti-epilepsie
  • Geneesmiddel voor diabetes
  • Geneesmiddel voor hoge bloeddruk
  • Spierverslappers
  • Waterpillen

  Interacties met andere supplementen

  Borium. Boorsupplementen kunnen de verwerking van magnesium in het lichaam vertragen en kunnen de magnesiumspiegel in het bloed verhogen.

  Calcium. Het wordt vaak aanbevolen dat mensen magnesium en calcium samen nemen.
  Zeer hoge doses calcium kunnen verminderen hoeveel magnesium het lichaam opneemt. Mensen met aanzienlijke risico’s op magnesiumtekort moeten met hun arts praten over doses voor beide supplementen en over de timing van het nemen van deze supplementen.

  Vitamine D. Vitamine D kan de hoeveelheid magnesium die het lichaam opneemt verhogen. Dit is waarschijnlijker bij het nemen van hoge doses vitamine D.

  Zink. In hoge doses kan zink de hoeveelheid magnesium die het lichaam absorbeert verminderen. Er zijn aanwijzingen dat een hoog zinkgehalte in de voeding het magnesiumverlies bij postmenopauzale vrouwen kan verhogen.

  Kruiden en supplementen die de bloedstolling verminderen, waaronder:

  • Angelica
  • Kloon
  • Danshen
  • Knoflook
  • Gember
  • Glucosamine
  • Panax ginseng

  Magnesium is een essentieel mineraal voor de hele gezondheid, essentieel om het lichaam goed te laten werken, zowel slapende als wakker. Aandacht voor magnesium in uw dieet – en magnesiumsupplement overwegen om gezonde niveaus te ondersteunen – zijn manieren om ervoor te zorgen dat u al deze beschermende en therapeutische voordelen krijgt die magnesium biedt.

https://byfit.nl/