Ace Magazine
Image default
Financieel

Stoppen bij je werkgever

Wanneer je het gevoel hebt zonder plezier naar je werk te gaan is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Toch weten veel mensen niet dat het opzeggen van je contract niet zomaar kan en mag.

 

Opzeggen van je baan

Je tijdelijke arbeidsovereenkomst opzeggen is in de meeste gevallen mogelijk. Toch moet je rekening houden met een aantal belangrijke dingen die bepalen of je zomaar afscheid kunt nemen van je huidige baan en werkgever.
Wanneer je nog in je proeftijd aan het werken bent is opzeggen geen enkel probleem. Hiervoor is de proeftijd nu eenmaal in het leven geroepen. Ben je ontslagen op staande voet? Ook dan is het geen probleem om direct te stoppen. Staat er een opzegbeding in je contract oftewel een afspraak dat men afscheid van elkaar kan nemen? Ook dan kun je direct stoppen.

Uitzonderingen

Allereerst dien je je CAO goed door te nemen. Hierin staan de bepalingen met betrekking tot het opzeggen van je tijdelijke contract. Meestal komen werkgevers er met werknemers wel altijd, aangezien een werkgever niet zit te wachten op een ongemotiveerde werknemer. Mocht je uiteindelijk niet weten wat je exacte rechten en plichten zijn dan is het altijd raadzaam contact op te nemen met een juridisch adviseur en/of vakbond.

http://www.arbeidsovereenkomstvoorbepaaldetijd.nl/