Ace Magazine
Image default
Financieel

Hoe bereken je de hypotheek met eigen geld?

U wil een huis kopen? Goed idee, maar hoe begint u eraan? Hoeveel kost een huis en hoe gaat u dit dan het beste financieren? Hoeveel spaargeld heeft u en hoeveel wilt u gebruiken voor de investering in uw huis? 

Hypotheek met eigen geld kopen

Het lijkt allemaal erg ingewikkeld en waarschijnlijk is het dat ook. Een huis kopen is wel iets helemaal anders dan een brood dus daarom helpen wij u graag verder met dit artikel. 

Uw hypotheek berekenen met eigen geld is belangrijk. Als u een huis koopt, komen er ook allerhande kosten extra bij. U betaalt uiteraard voor het huis, maar ook voor een eventuele makelaar, de notaris, de bank, de registratierechten en zoveel meer. Daarna moet u nog rekening houden met mogelijke verbouwingskosten en/of de afwerking van de woning. 

Spaargeld meenemen bij de hypotheek

Het volledige bedrag van de aankoop van een huis gaan lenen dat kan niet meer. Banken vragen steeds een eigen inbreng. Daardoor hebben we dus ook echt spaargeld nodig om een huis te kunnen kopen. Hoeveel dat bedrag is dat we zelf moeten inbrengen, hangt af van de kostprijs van het huis, maar het kan ook verschillen van bank tot bank. Een belangrijke tip is dus om even rond te horen bij verschillende hypotheekverstrekkers.

Wat zijn de voordelen van eigen geld te investeren? 

-Doordat je zelf geld gaat investeren, is er een mogelijkheid om een duurder huis te kopen. Het duurdere huis is dan waarschijnlijk ook groter, heeft minder renovatiewerken nodig en heeft misschien meer luxe dan het goedkopere huis. Hierdoor krijg je meer voor dezelfde lening. 
-Als je eigen geld inbrengt zal je een lagere maandelijkse afbetaling hebben bij de bank. Dit kan heel belangrijk zijn als u een beetje gesteld bent op luxe, vakantie en andere zaken die geld kosten. Een te hoge afbetaling van uw huis, kan zorgen voor een geld tekort op andere vlakken. 

Zijn er nadelen aan eigen geld investeren?

-Ja, zeker en vast! Stel dat u uw geld gebruikt om het in uw huis te investeren dan is één van de grootste nadelen dat u niet weet wat de toekomst brengt. Al uw spaargeld steekt in uw huis maar wat gebeurt er dan? Krijgt u pech, wordt u ziek en heeft u dringend geld nodig, dan komt u in de problemen. Het geld zit immers in uw huis en de spaarrekening is leeg. 

Reserves op de bank van het eigen geld

Het is dus belangrijk om toch een reserve op de bank te hebben staan voor als er iets gebeurt. Uw hypotheek berekenen met eigen geld is een goed plan en niet zo heel erg moeilijk. Op elke website van een bank kan je tegenwoordig de mogelijkheid vinden om via een rekenprogramma jouw lening te simuleren. Je geeft dan jouw eigen geld in en het programma berekent automatisch wat je wel en niet kan lenen. 

Wil je een eigen huis gaan kopen of eentje laten bouwen? En vraag je je af wat je wel en niet kan lenen en hoeveel je dan precies zelf moet/kan inbrengen? Ga dan zeker naar de website https://hypotheekberekenen.nl en bereken daar uw hypotheek met eigen geld.

https://hypotheekberekenen.nl

Gerelateerde artikelen

Cyber gerelateerde fraude en financieel misdaadonderzoek in Hong Kong

Wanneer is de werkgever aansprakelijk voor een bedrijfsongeval?

Waar moet je je bitcoins investeren