Ace Magazine
Image default
Financieel

Volwassen of uit huis? Hier moet je aan denken

Volwassen of uit huis? Hier moet je aan denken

Als je net het huis uit bent: gefeliciteerd! Je ouders staan waarschijnlijk minder te springen, maar voor jou is het een grote stap in de richting van helemaal zelfstandig kunnen leven. Alleen komt dit natuurlijk wel met veel extra’s, verantwoordelijkheden, en kleinigheidjes waar je misschien niet aan hebt gedacht… Daarom zijn hier de handigheidjes op een rij, zodat je deze niet kan vergeten. Daaronder valt bijvoorbeeld het aanmaken van een PCS Mastercard, waarmee je ontzettend handig aankopen kan doen zonder account of bankrekening, en je alleen geld op de rekening moet hebben staan om je aankoop te voltooien.

Geldzaken en andere volwassen dingen

Een Prepaid creditcard is een bankpas die eigenlijk dezelfde eigenschappen heeft als een normale bankpas, maar deze is anoniem. Wat is hier zo fijn aan? Je kan volledig zelf invullen hoeveel geld je erop wilt zetten, en je kan het makkelijk koppelen aan je mobiele telefoon. Een bankpas wordt vaak gebruikt in allerlei gevallen, inclusief vaste lasten, rekeningen, en betalingen. Wanneer mensen achter je gegevens komen, is het voor hen heel makkelijk om jouw gegevens over te nemen en je te hacken, waardoor je je geld kwijt bent. Een anonieme creditcard is totaal anders: omdat deze anoniem is, staan hier jouw gegevens niet op, waardoor je je dus geen zorgen hoeft te maken dat ze jouw naam gebruiken om dingen te kopen of te regelen.

Welke ‘cards’ en passen zijn er?

Paysafe kopen is ook handig. Deze pas heeft precies dezelfde werking, namelijk dat je er een bedrag op moet hebben staan om een aankoop te doen, maar jij bepaalt wat dit bedrag is en je bent vooral afhankelijk van je eigen bankpas om geld over te schrijven. Vaak gebruiken mensen het op het moment dat je verwacht een aankoop te doen, waardoor er weinig of geen geld op staat, en ook geen gegevens! Als je het dus verliest, is het geen ramp!