Afvallen en hardlopen: zo doe je dat

Afvallen en hardlopen: zo doe je dat

 • juni 10, 2021
 • 0 comments

Afvallen en hardlopen

Afvallen en hardlopen is misschien wel dé manier om op een gezonde en structurele manier gewicht te verliezen. Ben je een beginnende of ervaren hardloper en wil jij alles weten over afvallen en hardlopen dan ben je op deze site aan het juiste adres. Maar ook als je meer wilt weten over andere (duur)sporten waarmee je kan afvallen is deze site voor zeer nuttig, denk aan afvallen met wandelen en afvallen door zwemmen.

Ga afvallen en hardlopen, jij kan het ook!

Alles wat te maken heeft met hardlopen en afvallen komt aan bod. Wij vinden het belangrijk dat ieder persoon de mogelijkheid krijgt om een gezond leven te leiden en een gezond uitgebalanceerd lichaam te hebben. Daarom helpen we jou graag een eindje op weg met deze site. Onze meerwaarde? Waar je elders voor informatie moet betalen is dat hier helemaal gratis. Ook een (eigen gemaakt) specifiek hardloopschema volgen kan geheel gratis. We behandelen vele algemene onderwerpen zoals diëten en sportvoeding maar ook interessante specifieke artikelen over koffie en afvallen, afvallen na bevalling en nog veel meer unieke informatie is te lezen hier.

Waarom afvallen?

Afvallen is nodig als er sprake is van overgewicht. Er zijn meerdere vormen van overgewicht. Zo kan er sprake zijn van weinig overgewicht , in dat geval hoef je maar een paar kilo’s (0-10 kilo) te gaan afvallen, meestal rondom de buik. Dit kan binnen een maand gedaan zijn met afvallen en hardlopen. Maar ook veel overgewicht komt helaas steeds vaker voor in Nederland. En dan hebben we nog vele personen die ergens tussen de uiteinden weinig-veel overgewicht inzitten. Voor iedereen is er de mogelijkheid om te gaan afvallen. Afvallen is niet eenvoudig, maar met onze gratis tips en hulp zou je een heel eind moeten komen! Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Afvallen en hardlopen en in het algemeen afvallen blijkt niet voor niets in de praktijk ontzettend moeilijk. Vooral structureel kilo’s verliezen, en dus niet volgende maand weer hetzelfde gewicht terug aankomen, is een kunst op zich. Het doel van afvallen moet zijn ‘het structureel afvallen en kwijtraken van overtollige kilo’s.’ Afvallen kan door te gaan bewegen, je kan kiezen om te gaan afvallen en hardlopen, maar ook afvallen met fietsen, wandelen, zwemmen of afvallen met een andere duursport is mogelijk.

Voor- en nadelen van afvallen

Enkele voordelen van afvallen zijn; een gezonder lichaam, mentaal sterker, fysiek sterker, zelfvertrouwen neemt toe, je komt weer eens van de bank af en je ontmoet mensen, je hebt een langere levensverwachting en minder kans op ziektes, je bent ook minder vaak ziek, verhoging van het libido en verbetering van je conditie. Er dus zijn aardig wat voordelen verbonden aan afvallen. Kleven er ook nadelen van afvallen? Een nadeel is de tijd, moeite en soms het kleine beetje geld (voor hardloopkleding) die je in het afvallen en hardlopen moet stoppen. Maar zeg nou zelf weegt dat op tegen de voordelen, nee het is een excuus gebruikt door zwakke personen die afvallen en hardlopen of algemeen afvallen niet volhouden of hier niet eens mee willen beginnen. Nu je de vele voordelen van afvallen en hardlopen kent is er geen excuus meer om niet vandaag nog te beginnen met afvallen en hardlopen.

Afvallen en hardlopen

Wil jij alles weten over afvallen en hardlopen en belangrijke aspecten die hierbij komen kijken? Klik dan op een van de onderstaande links die je brengen naar enkele specifieke onderwerpen of doorzoek afvallen-hardlopen.nl door gebruik te maken van de zoekoptie rechtsboven, lees een van de vele recente berichten of maak gebruik van onze tag-wolk om interessante en actuele artikelen te lezen over afvallen en hardlopen en veel meer!

Diëten

Belangrijk voor personen met overgewicht is om een dieet te volgen. Je kan diëten combineren met een sport, hierover is op onze website genoeg te lezen, belangrijk is om in dit geval gebruik te maken van aanvullende sportvoeding omdat met hardlopen ook weer calorieën worden verbrand net als tijdens het diëten en te weinig calorieën binnen krijgen kan gevaarlijk zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten diëten die je kan volgen. Meer weten over specifieke diëten? Kijk eens of een van de volgende diëten je aanspreekt.

Diëten en sporten

Diëten die gebruikt kunnen worden terwijl je naast dit dieet ook kan sporten zijn diëten waar nadruk wordt gelegd op o.a. genoeg voedingstoffen binnenkrijgen om te kunnen herstellen van een training en om de training zo optimaal mogelijk te kunnen uitvoeren. Sportvoeding is vaak een belangrijk onderdeel van deze diëten. Kies een van de onderstaande diëten als je graag een dieet volgt dat je een goed lange termijn perspectief kan bieden:

 • Fitness dieet
 • Fruitdieet
 • Sportdieet

Gewone diëten

Naast de boven- en onderstaande sport- en crashdiëten zijn er vooral gewone diëten die ten alle tijden gevolgd kunnen worden. Dit zijn diëten die niet speciaal zijn gericht om snel af te vallen of af te kunnen vallen met een dieet volgen en sporten tegelijk. Een gewoon dieet volgen is misschien wel de gezondste manier om goed af te vallen op de lange termijn. Last van het jojo effect dan is een gewoon dieet volgen zeker wat voor jou! Kijk eens naar onderstaande voorbeelden:

 • Brooddieet
 • Eiwitdieet (Ook zeer goed sportdieet)
 • Koolhydraten dieet

Crashdiëten en afvallen

Crashdiëten zijn diëten waarbij in een korte periode, vaak niet meer dan tien dagen zo snel mogelijk wordt geprobeerd om af te vallen. Belangrijk is dat sporten en crashdiëten niet goed samen gaan. Tijdens crashdiëten krijg je niet genoeg voedingsstoffen binnen zoals te weinig eiwitten om goed te kunnen sporten. Crashdiëten bieden goede resultaten op de korte termijn maar gewone diëten zoals hierboven zijn veel beter voor de lange termijn. Wil je snel afvallen, kies dan een van onderstaande diëten om te volgen:

 • Eierendieet
 • Soepdieet
 • Rijstdieet
 • Vegetarisch afvallen

Soorten dieten – Dieet kiezen

Er zijn vele verschillende soorten dieten in omloop maar welke diëten kan je het beste volgen en waarom? Als we een ruwe schatting moeten maken zullen er meer dan 500 verschillende soorten diëten zijn en waarschijnlijk nog wel veel meer.

Lees meer over afvallen. Wil je supplementen bestellen om te afvallen, probeer dan eens iherb bestellen voor goedkope iherb producten.