Voedselveiligheid wetgeving van levensbelang

De voedselveiligheid wetgeving, bent u ermee bekend? Deze is van levensbelang. We leven tegenwoordig in een globale samenleving en ook onze voedingsmiddelen komen van over de hele wereld naar Nederland. Voedselveiligheid wetgeving is dan ook lastig vaarwater. Er moet immers rekening gehouden worden met allerlei, soms sterk uiteenlopende, lokale, nationale, en internationale wetgeving op het gebied van een verplichte Listeria of Salmonella analyse. De etikettering en het testen van de authenticiteit van voedingsmiddelen is zo mogelijk nog lastiger aangezien dan taalbarrières ook een rol gaan spelen. Bij Merieux NutriSciences kunnen wij u adviseren op het gebied van voedseletiketerring door nieuwe voedingsmiddelen te voorzien van het juiste etiket dat voldoet aan de immer veranderende wetgevingen in verschillende landen en werelddelen. Voor de export van uw voedingsmiddelen is dit essentieel aangezien een letterlijke vertaling meestal niet voldoende is.

Nieuwe test op het gebied van Listeria en Salmonella analyse

Bacteriën die de gezondheid kunnen schaden wilt u niet in uw eten tegenkomen. Daarom zijn er analysemethoden ontwikkeld die deze bacteriën kunnen opsporen. Het gebeurt nog altijd te vaak, mensen die een Salmonella of Listeria besmetting oplopen door het consumeren van besmette voedingsmiddelen. Gelukkig ligt er goed nieuws in het vooruitzicht. Er is een nieuwe test ontwikkeld door Merieux NutriSciences die een Salmonella besmetting in een dag kan opsporen. Daarmee wordt een hoop tijd bespaart en u kunt zich voorstellen dat tijd een belangrijke factor is in de voedingsmiddelenindustrie waar veel gewerkt wordt met bederfelijke producten. De analyse voor zowel Salmonella, als Listeria worden uitgevoerd in een van de 70 laboratoria die Merieux NutriSciences over de hele wereld heeft. Daarmee zijn zij altijd op de hoogte van de geldende voedselveiligheid wetgeving in praktisch de hele wereld. Weet bovendien wat u koopt door bij ons de authenticiteit van voedsel te laten testen.

Voedselveiligheid en wetgeving: niet overal dezelfde standaard

Etiketten op voedselwaren, leest u ze? Deze moeten aan veel richtlijnen voldoen. Een etiket maken en op voedingsmiddelen plakken is misschien eenvoudig, zou u kunnen denken. Niets is echter minder waar. We importeren en exporteren erop los, zeker wat onze voedingsmiddelen betreft. Wat we daarbij soms vergeten is dat niet ieder land of werelddeel er dezelfde standaarden op nahoudt als uzelf. Wordt er op geïmporteerd voedsel bijvoorbeeld een Listeria of Salmonella analyse uitgevoerd? Worden er testen op de authenticiteit uitgevoerd? Daarnaast is voedseletikettering een belangrijk onderdeel voor ieder bedrijf dat internationaal handelt in levensmiddelen. Merieux NutriSciences heeft laboratoria over de hele wereld en zij kunnen u uitstekend adviseren aan welke eisen de voedingsmiddelen die u wilt importeren of exporteren, volgens de voedselveiligheid wetgeving worden gesteld. Ook kan dit bedrijf meteen een beoordeling geven op de voedingsmiddelen zodat u weet dat u schone producten in- of verkoopt.