Acemag

Social media animatievideo laten maken

Bij Donker Media zijn we gespecialiseerd in het maken van animatievideo’s die geschikt zijn voor het gebruik op social media. Tegenwoordig maken we massaal gebruik van platformen zoals Instagram, Facebook en Twitter. Niet alleen om in contact te blijven met onze vrienden, maar ook steeds meer als verlengstuk van bedrijfsmarketing. Niet zo vreemd, want via social media kun je gewoonweg een zeer grote en specifieke doelgroep bereiken. Bereiken is één, maar de kijker moet ook geraakt worden door wat hij of zij ziet. Daardoor is de kans op interactie vele malen groter. 

Hierbij kun je denken aan website bezoeken, klikken op de koopknop of het delen van de video content. Het bereik wordt daardoor ook nog eens behoorlijk uitgebreid. Om dit te kunnen bereiken is het inzetten van een animatievideo zeer geschikt. Mensen raken nou eenmaal sneller geïnspireerd door korte bewegende beelden dan door een afbeelding of banner. Een videoanimatie voor social media moet daarvoor aan een aantal eisen kunnen voldoen.

Animatievideo laten maken voor social media 

Een geanimeerde video voor een social media kanaal moet er in de eerste plaats voor zorgen dat een verhaal duidelijk en kort kan worden overgebracht. Niet zo simpel als je weet dat een animatievideo voor social media vaak niet langer is dan 60 seconden. Over het script moet dus goed nagedacht worden. Daarnaast moet het verhaal aantrekkelijk, amusant en inspirerend zijn. Dat vergroot de kans op een actie. 

Het toevoegen van een verrassend detail en een beetje humor doet daarvoor wonderen. Ook over de tekst moet goed nagedacht worden. Hoewel de boodschap duidelijk naar voren moet komen, moeten lange zinnen altijd vermeden worden. Dit is een dooddoener voor het vasthouden van de aandacht. Animatie video laten maken? Op social media helpt Donker Media je daar graag bij.