Kwaliteit PE100, het kunststof neusje van de zalm voor opslagtanks en leidingsystemen

De aanschaf van kunststof opslagtanks of leidingsystemen is geen simpele uitgave. Het is een investering van formaat en dan wilt u natuurlijk wel waar voor uw geld. Als u van kwaliteit verzekerd wilt zijn, kiest u het best een fabrikant die werkt met PE100. Dit is een derde generatie polyethyleen thermoplastische kunststof. Dit materiaal heeft vele voordelen. Zo heeft het een licht gewicht en is het zeer flexibel. Bovendien kan het ook bij extreem lage temperaturen worden toegepast. Ten slotte is het goed bestand tegen chemicaliën. Kunststof leidingsystemen van PE100 worden met name toegepast voor het transport van gas, koud water, koelwater en chemicaliën. Wanneer u ook kunststof opslagtanks nodig heeft, is het belangrijk ook hierbij te letten op het materiaal waarmee het vervaardigd wordt.

 

Toepassingen voor kunststof leidingsystemen en opslagtanks

Leidingsystemen en opslagtanks dienen vele doeleinden en zijn niet meer weg te denken uit bepaalde industrieën en bedrijfstakken. De montage van kunststofleidingsystemen is daarbij een zaak om aan een professional over te laten. Pas dan kunnen kunststof leidingsystemen gebruikt voor bijvoorbeeld luchtbehandeling en ventilatie. Ook kunnen deze leidingsystemen worden ingezet voor binnen- en buitenriolering. Daarnaast kunnen ze worden gebruikt voor drainage of de afvoer van chemicaliën. Kunststof opslagtanks worden gebruikt om verschillende stoffen in op te slaan. Vaak gaat het hierbij om chemicaliën, afvalwater of olie. Dit kan niet zomaar worden opgeslagen. Daar zijn speciale kunststof opslagtanks voor nodig. Kunststof leidingsystemen en opslagtanks worden in diverse sectoren gebruikt, waaronder de bouw, de industrie en de landbouw. Ze zijn onmisbaar bij bepaalde werkzaamheden.

 

Luchtbehandeling en geurbehandeling met behulp van kunststof leidingsystemen en filters

Kunststofleidingen kunnen bij bedrijven worden gebruikt in het behandelen van de lucht om zo een schone en gezonde werkomgeving te creëren voor uw personeel. Ze zijn vaak onderdeel van ventilatiesystemen. Geurbehandeling gebeurt daarentegen met behulp van filters, bijvoorbeeld biologische filters zoals kokosfilters en lavafilters. Deze breken de geurcomponenten, ofwel stank, op biologische wijze af. Dit gebeurt met behulp van bacteriën die op het dragermateriaal zitten. Op deze manier ontstaat een schone en fris ruikende lucht.  Een fabrikant van kunststof leidingsystemen en filters kan vaak ook kunststof opslagtanks leveren. Deze opslagtanks kunnen weer worden gebruikt voor de opslag van bijvoorbeeld oliën of chemicaliën.