Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Het belang van koudschuim matrassen

Goed slapen is zeer belangrijk

We weten dat slapen belangrijk is voor uw functioneren in het dagelijkse leven en uw gezondheid. Wanneer u langdurig slecht slaapt en dus slaaptekort heeft, geeft dat een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, maar ook op Alzheimer, depressiviteit en obesitas. Toch slapen veel mensen boven de 25 jaar slecht in Nederland. Dat moet u dus zien te voorkomen. Een belangrijk onderdeel om goed te kunnen slapen is het gebruik van een goed matras.

Wat is een goed matras?

De meeste van ons hebben weinig kennis over matrassen. Daarom is het moeilijk om te kunnen bepalen wat een goed matras voor u is. Om dit te kunnen bepalen spelen veel kenmerken een rol. Daarbij kunt u denken aan warmte-isolatie, vochtafvoer en slaaphouding. Om er achter te komen wat een goed matras voor u is, moet u zich goed laten voorlichten door bijvoorbeeld beddenspecialist OmRa Bedding. Zij hebben al veel jaren ervaring op het gebied van slapen en matrassen. Beddenspecialist OmRa Bedding zal u graag helpen om tot de juiste keuze van het matras te komen.

Koudschuim matrassen

Koudschuim is een materiaal dat van polyurethaan wordt gemaakt. Het is de opvolger van polyether. Koudschuim doet zijn naam geen eer aan. Het is niet koud. Eigenlijk zou het (HR) High Resilience schuim moeten heten of te wel schuim met een hoge veerkracht. Het schuim heeft een geopende celstructuur waardoor het beter vocht kan afvoeren. Dat is belangrijk, omdat iedereen tijdens het slapen veel vocht verliest. Het materiaal zal minder snel warm worden waardoor u beter slaapt.

Wat zijn de eigenschappen van goede koudschuim matrassen?

Goede koudschuim matrassen gaan lang mee. Tijdens het slapen bieden ze veel comfort en steun. Goed koudschuim heeft een goede densiteit en een relatief hoge HR-waarde. De beste koudschuim matrassen hebben een HR-waarde van 50,55,60 of 65. Door het gebruik van een van deze koudschuim matrassen zult u overdag beter kunnen presteren en ook gezonder worden.

https://www.omrabedding.com/

Gerelateerde artikelen

Van Meel Service: de nummer één wat betreft transport Breda

Partyboot in Amsterdam

Word een fijnproever bij wijncursus Amsterdam door Passion4wines