Goed voorbereid de auto theorie leren

Goed voorbereid de auto theorie leren

  • juni 10, 2021
  • 0 comments

Als je wilt leren autorijden, dan is het belangrijk dat je goed luistert naar de rijinstructeur en kalm blijft. Daarnaast moet je goed voorbereid de auto theorie leren. Als je hier op tijd mee begint, dan hoef je uiteindelijk niet te wachten om op praktijkexamen te mogen gaan. De auto theorie leren bestaat uit verschillende onderdelen. Deze zijn gevarenherkenning, kennis en inzicht. In het theorie boek staan alle onderdelen grondig uitgelegd. Daarbij worden er talloze voorbeelden gegeven, wat jou een beter beeld en inzicht moet geven in verschillende verkeerssituaties.

 

Het theorie examen afleggen

Na de auto theorie leren, kun je bij het CBR het theorie examen inplannen. Om je hierop voor te bereiden zijn er verschillende oefentoetsen die je kunt maken, bijvoorbeeld op de website van theorie-oefenexamen. Op deze manier ben je optimaal voorbereid op de vragen die gaan komen op de CBR locatie. Het theorie examen bestaat in totaal uit 65 vragen.

 

Het eerste onderdeel is gevaarherkenning. Hier krijg je 25 vragen over, waarvan je er 13 goed moet hebben. Het tweede onderdeel is kennis. Dit zijn 12 vragen, waarvan je er 10 goed moet hebben. Het laatste onderdeel is inzicht. Hierbij moet je 28 vragen beantwoorden, waarvan er minimaal 25 goed moeten zijn.

 

De uitslag van het theorie-examen

Nadat je alle vragen hebt beantwoord, zul je er vrijwel meteen achter komen of de auto theorie leren goed heeft geholpen. Omdat alles digitaal gebeurt, heb je na 10 minuten al de uitslag binnen. Als je geslaagd bent, is het theorie certificaat anderhalf jaar lang geldig. Zorg er dus voor dat je in die tijd ook het autorijbewijs behaalt.

https://theorie-oefenexamen.nl/