Ace Magazine
Image default
Auto

De staking van de politie

Het is weer eens raak. De politie is in staking gegaan om betere voorwaarden voor hun CAO te realiseren, dus zullen zij bepaalde werkzaamheden op een lager pitje zetten, om het maar zo te zeggen.

Dat betekent dat niet alleen de basisteams minder bekeuringen uitschrijven, maar ook de verkeerspolitie. Dat hebben de politievakbonden laten weten. De verkeersteams zullen alleen nog bekeuren bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid. Kleine vergrijpen laten ze zitten. Het is daarwaarschijnlijk, dat als u een van de volgende overtredingen begaat, de politie toch nog met een vrij gematigde hand gaat optreden en pas echt streng wordt bij heftige vergrijpen.

Snelheidsboetes

Een van de meest bekende boetes in het verkeer is toch wel de welbekende boete die wordt opgelegd bij een snelheidsovertreding. Er geldt op onze snelwegen een maximumsnelheid en wie zich daar niet aan houdt kan rekenen op een boete. Bij een geringe snelheidsovertreding is dat meestal een geldboete van een bepaalde categorie, bij recidive of ernstigere snelheidsovertredingen bepaalt de Officier van Justitie de straf die wordt opgelegd. Bij snelheidsovertredingen van meer dan 50 kilometer per uur wordt het rijbewijs zelfs ingevorderd.

Boete voor onverzekerd rijden

Iedereen in Nederland die deelneemt aan het verkeer als bestuurder van een auto is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Internet wemelt van de sites die reclame maken om aldaar de goedkoopste autoverzekering af te sluiten. Dat is een goede business want ontzettend veel mensen sluiten een autoverzekering. Maar er zijn toch altijd weer mensen die rondrijden in een auto zonder een geldige autoverzekering. Uiteraard is dat verboden en er staat dan ook een forse boete op onverzekerd rijden. Daarnaast moet iemand de schade die hij of zij veroorzaakt bij een aanrijding volledig vergoeden als er is gereden in een auto die niet verzekerd is. Dat kan aardig in de papieren lopen.

Parkeerboetes

Veel mensen krijgen ook weleens in hun leven te maken met een zogenaamde parkeerboete. Vroeger kocht je bij de parkeerautomaat een kaartje die je dan vervolgens achter je voorruit moest plaatsen, tegenwoordig gaat alles op kenteken en is een kaartje niet meer nodig. In de grote steden wordt regelmatig gecontroleerd op fout parkeren dus kijk uit met fout parkeren. Voor je het weet heb je een vervelende boete te pakken. Zeker als je op een parkeerplaats gaat staan die bedoeld is voor bestuurders die invalide zijn, is de boete behoorlijk hoog. En eigenlijk is iedere verkeersboete uiteindelijk zonde van het geld.