Acemag

Wedden op voetbal

Wedden op voetbal

Je kent ze natuurlijk, de verhalen van de voetbal-maffia die uitslagen beïnvloeden met omkoping. De scheidsrechter die voor een flinke geldsom verleid wordt tot het nemen van bepaalde besluiten zoals het extra veel kaarten geven. Of voor het geven van hands extra wordt gefloten. Dergelijke criminele gebeurtenissen zijn inherent aan alle sporten waar op gewed wordt. Dat geldt niet alleen voor het voetbal. Natuurlijk is wedden op voetbal op vele schalen aanwezig, soms als gezellig onderonsje andere  keer meer wed je als anonieme durfal om een goed gevoel bij jezelf te creëren.

wedden voor sportliefhebbers

Wedden op voetbal is leuk of het is niet leuk; het is maar net hoe je het bekijkt. Zolang het sportspel niet bedorven wordt door criminele activiteiten kan het plaatsen van een wedje wel leuk zijn. Ook is wedden op voetbal niet langer leuk als je verlies immense proporties begint aan te nemen waardoor je in de problemen komt met de rekeningen. Maar voor mensen met genoeg geld, en dat zijn er veel in Nederland, is af en toe wedden bijna een tussendoortje. Er is veel geld in omloop en mensen zien het af en toe als een verzetje. Wedden op voetbal heeft bijvoorbeeld in Amerika tegenpolen in de vorm van wedwedstrijden op baseball of basketbal. Dan kun je bijvoorbeeld wedden hoeveel homeruns er geslagen worden of op hoeveel punten iemand maakt in een basketbal-wedstrijd.

wed verantwoord op voetbal-uitslagen

De mens heeft verschillende facetten van het wedden uitgediept om de mogelijkheden te openen, het aanbod te vergroten als het ware, om mensen aan het wedden te krijgen om het een of het ander. Sommige mensen kunnen zich niet beheersen bij het wedden onder invloed van slechte spullen. Je moet jezelf een beetje kunnen beheersen als wedker en in het achterhoofd houden wat de financiële ruimte is die je hiervoor hebt. Waar ben je comfortabel mee als het gaat om de hoogte van een bepaald bedrag? Zet je vijf euro in of vijfentwintig bij een weddenschap om het voetbal? Wat wil je gaan doen met je winst? Wil je nog meer in zetten of toch het geld vlug innen en er iets moois van kopen?