Ace Magazine
Image default
Aanbiedingen

Blog over de locksport

Soms kom je van die leuke hobbie blogs tegen waar gewoon zoveel leuke informatie op staat dat het zonde zou zijn als niemand deze zou zien. Ze zijn vaak kleinschalige maar de passie van deze amateur webmasters maakt alles goed als ze gepassioneerd over hun passie praten.

Zoals deze blog over lockpicken. De site zelf stelt geen reet voor maar het is ontzettend leuk om te lezen wat deze persoon achter de website bezig houdt. 

Ik wist er zelf niet veel vanaf maar het blijkt dus dat het openen van sloten met speciale gereedschapjes die ze lockpicks noemen een echte sport is. Ik kan me hier nog maar weinig bij voorstellen. Dat er volwassen mannen dus de hele tijd stil zitten te priegelen om een slot open te porren.

Wat ik heb gelezen is dat ze het ook soms doen in de auto als ze voor het stop licht staan te wachten. Ik weet nou niet of dit nou een hele goede bezigheid is. Het verkeer vereist natuurlijk wel een bepaalde aandacht anders ontstaan er gevaarlijke situaties. 

Maar lockpicking gebeurt wel op gevoel dus qua gezichtsveld is er geen afleiding. Ze kunnen gewoon vooruit blijven kijken. 

Lijkt me echt niet makkelijk als je zie hoe groot die pinnetjes zijn en dat je deze dan met zulke ijzertjes moet weten te priegelen naar een bepaalde positie. Terwijl deze positie ook nog eens volledig onbekend is! Het zal even duren en dan weet je precies wat lockpicking is! Dan zal het onbekende een stuk bekender zijn.

http://lockpicken.weebly.com/